- Made in Holland -
Blij met jullie reacties. Bedankt.

De ReCyclizer is samen met het forum van www.bmwgsclub.nl ontwikkeld, getest en gefinetuned.

______

Echt wel een verschil! Start veel beter bij koudere temperaturen, loopt beter en hierdoor tot op heden geen uitval/gehakkel meer gehad. En de 650 gs was al erg direct met het gas, maar lijkt nu nog sneller te reageren. Kortom een aanrader. Snelle, goedkope, eenvoudige montage en een hoop plezier!!
Patrick - 650 GS Dakar

______

Sinds vandaag de ReCyclizer gemonteerd op mijn BMW R 1200 RT uit 2008. Duidelijke merkbaar verschil in alles. Wat mij betreft de €35,- meer dan waard.
Aernout

______

Na de module te hebben geinstalleerd en stukje heb gereden wil ik jullie erg bedanken. Ik was een beetje sceptisch over het resultaat met zon simpel kabeltje ….. maar wat een verschil. Echt heel bizar. Bedankt voor het bedenken en jullie hebben er weer een tevreden BMW rijder erbij!!
Kevin

______

Een paar maanden geleden de recycliser gemonteerd , wat een piece of cake is. Motor is een BMW R1150R twin spark met een Dominator vervangings uitlaat + db killer waarbij de originele cat. nog aanwezig is. Met de recyclizer pakt hij duidelijk beter op, met name in het gebied tussen stationair en 2000rpm. Niet meer de "fluffy" gas-respons die ik eerst had bij lage toerentallen en het wegrijden. Motor houdt niet meer in. Ook in het middengebied een duidelijke verbetering. Wat een iets rijker mengsel door de recyclizer kan doen. Het benz. verbruik is niet noemenswaardig toegenomen. De recyclizer...dat had ik eerder moeten doen...helemaal goed!
Peter

______

Werkt super: Manoeuvreren en keren op de weg zijn weer mogelijk zonder dat de motor afslaat. [R1200RT modeljaar 2009]
Karst

______

Nieuwe iridium bougies was al een verbetering. De oude hadden een mooie kleur echter licht van kleur, schraal mengsel. Nu met de recyclizer duidelijk merkbaar dat de motor in het lage toerengebied beter op pakt. Minder trillingen. Echt een aanrader. Ben er blij mee. Bij normaal gebruik denk ik dat het benzine verbruik niet verder op zal lopen, misschien zelfs terug zal lopen. Beter benutten van koppel onder in. Love bmw boxer ;)
Michael bmw r850r

______

Super 1000% betere respons, geen gestotter meer, geen geplof meer in de uitlaat, geen brandstofgebruik toename. Top, bedankt en dat voor zo weinig geld ;-)
Gerard

______

Montage op R1200RT lukte dankzij hulp van ReCyclizer! Testrit verliep vlot. Haperen/bokken van motor aan laag/stabiel toerental is volledig weg. Langere testrit zal eventuele schommeling in verbruik nog moeten aantonen. THX ReCyclizer en Carli!!
Luc

______

Ik heb zo'n ding voor een R1100RT bij je besteld en als proef op m'n K1100LT gezet (luchtsensor en Motronic zijn vergelijkbaar), en het werkt! Trillingen onderin zijn weg, meer vermogen en soepeler in het middentoerengebied, en aanzienlijk meer koppel! En da's met name met zijspanrijden een niet onaanzienlijk voordeel. De machine lijkt ook "smoother" te lopen, hoewel hij nu wel een beetje "bijterig" op het gas is, reageert sneller. Kwestie van meer beheerste rechterpols dus.Om dit effect een beetje te compenseren heb ik er nog een vacuumstabilisator tussen gezet (verbinding tussen de vacuumaansluitingen op de gasklepbalk, ook wel YIMC genoemd) maar het ding blijft een hoop vermogen tonen. Prima toch?

Ergo, als je klanten hebt die willen weten of het werkt op een K1100LT: het antwoord is JA! Dus op de BMW 16-klepsmotoren met Motronic is het ding zonder meer bruikbaar en heeft een duidelijk effect.

Eric

______

Mijn R1100RT was inmiddels al "bijna" perfect en nu ben ik pas echt tevreden hoe de motor presteert. Trekt ontzettend goed op in elke versnelling EN ik had nog weleens dat het leek alsof de motor -bij hard optrekken- zichzelf terugschakelde, dat is vandaag niet gebeurd.
#supertevreden
#gweldigeuitvinding

Brandstof verbruik is nog steeds ruim 1:20.
Chris

______

Perfect produkt voldoet aan alle verwachtingen
______

Ik heb hem vandaag al gekregen en gemonteerd, een wereld van verschil, mijn klachten zijn voor 75% opgelost! Hij pakt nu in alle versnellingen goed op en hakkelt vrijwel niet meer. De motor loopt iets stiller en regelmatiger. Over het verbruik weet ik natuurlijk nog niets maar verwacht daar ook niets bijzonders van.

______

Ik heb de ReCyclizer eind vorig jaar besteld maar nu pas aangesloten (wat een eenvoudig werkje is). Het verschil is, wat mij betreft, onmiddellijk voelbaar. De motor (R1200R) rijdt nu zoals ie hoort te rijden: soepel en zonder on/off toestanden. Echt een aanrader voor geen geld.

______

Bedankt voor de snelle levering,dit is werkelijk de oplossing,de motor rijd veel soepeler vooral op rotondes en ik kan mij voorstellen dat de motor gemakkelijker de scherpe haarspeldbochten door wil,ook slaat de motor veel minder vaak af.

Wat het verbruik betreft, volgens mij is er weinig verandert, bij rustig rijden tijdens een toerrit 1:20,8, gemeten over 260 Km, daarna snelweg en constant 150 Km/h. Eindstand 360 Km gemiddeld verbruik 1:20 prima oplossing, kan BMW nog wat van leren samen met al z'n dealers. Gr.Henk

______

hallo,
alvast bedankt voor de reCyclizer, goed ontvangen. Ik heb er al een rit mee gedaan. Mijn indruk is zeer positief. Ik reed al jaren zonder codestekker omdat het onmogelijk was te rijden met. Maar het grote nadeel was het verbruik ongeveer 6lit/100km terijk afgesteld hé (bolde wel goed) maar je zag de uitlaat zo zwart worden. Tis inderdaad de oplossing.

______

Voor mijn BMW R1200ST heb ik de ReCyclizer een jaar geleden vlak voor mijn vakantie gekocht. Hij werkt prima en vooral in de bergen is het ideaal. Je kunt soepeler de bochten door en kunt vaak in de 2 blijven rijden, waar je anders naar de 1 terug moet schakelen. Het brandstofverbruik is gelijk gebleven, gemiddeld 1 op 20 bij een vlotte rijstijl. Dus al een jaar een tevreden gebruiker. Echt een aanrader, prima resultaat, simpele montage en niet duur. Groet Wybrand

______

Meteen geïnstalleerd, ik zat nog wel te prutsen met het zilverkleurige dekseltje, wist ik veel dat daar nog een nokje aanzit, die je gewoon kan lostrekken... Daarna een lekker stukje rijden, wheelie's gaan nog makkelijker wat vooral opvalt zijn de lage toeren, daar is de laufcultur aanmerkelijk verbeterd.

______

Ook de mijne is gemonteerd en getest. Over het hele toeren gebied is ie wat krachtiger. Ook loopt ie smeuiger in de lage toeren en reageert perfect op het gas. Al met al zeer zeker de moeite waard.

______

Twee dagen geleden de ReCyclizer 's avonds op mijn 1200GS (uit 2008) gemonteerd en gelijk even 15km gereden. Het effect was direct zeer duidelijk zoals hier al eerder gemeld is: soepeler oppakken, veel minder kantelen en ook mooier rond lopende motor maar dit laatste kan ook nog inbeelding zijn. Dit effect is eigenlijk wat mij betreft alleen merkbaar tot ±4000 toeren.

______

De afgelopen 2 dagen 200km gereden op een nieuwe tank. Ik rijd ongeveer 3/4 snelweg en 1/4 stad (vandaag trouwens 20km tussen de file door op de A2). Het goede effect is er zeker nog maar lijkt wel steeds minder op te vallen, waarschijnlijk omdat het zo'n natuurlijke aanpassing is dat je je haast niet meer kan voorstellen dat het ooit anders was.

______

Ik heb de recyclizer besteld en was er vrij sceptisch over, maar tot mijn verrassing een aardig verschil (BMW r1100rt). Bedankt!
Maarten (12-09-2019)

______

Zeer tevreden. Sluit mij bij alle andere positieve berichten aan, had hem veel eerder moeten monteren, brandstof verbruik ongeveer hetzelfde. Perfect.
Anoniem (06-08-2019)

______

Het eerste onontbeerlijke is natuurlijk alles goed afstellen, goeie bougies, synchroniseren, kleppen zo perfect mogelijk regelen, eventueel tps nazien. Had eigenlijk geen KFR meer maar met de recycliser is het echt wel een wereld van verschil. Rijdt véél soepeler. Neemt beter gas aan en het schokkerige is helemaal verdwenen. Veel rustiger in lage toeren. Is de eerste keer dat de motor zo vlot loopt. Ben dus heel dankbaar voor deze oplossing.
Hugo (25-06-2019)

______

Op 23 mei 2019 de ReCyclizer gemonteerd op mij BMW R850R. Sindsdien ca. 900 km gereden (40% snelweg en 60% toeristische routes). Geen merkbare KFR meer en het lijkt alsof ik bij lagere snelheden een versnelling hoger kan rijden zonder dat de machine begint te bokken. Het benzineverbruik ligt iets boven de 1 op 20 (bij de laatste 2 tankbeurten). Vooralsnog ben ik tevreden.
Gerard Nijssen

______

Vorig jaar de recycliser gemonteerd. Ik wilde nog even terugkoppelen dat het effect van de recycliser goed merkbaar is, meer trekkracht bij lage toeren en geen bokken bij lage snelheden. Ruud van Dijk

______

De eerste rit (deel stad / deel snelweg) zit er op. Het lijkt er op dat ik de stad de motor bij lage snelheden mooier loopt, minder de neiging tot bokken heeft en soepeler in de lage toeren draait. Op de snelweg niets iets noemenswaardig opgemerkt wel als je flink doortrekt >6000 toeren dat er meer pit in blijft zitten. Je zit binnen een paar tellen op rijbewijskwijtrakende snelheden.
Marc  
______

Post op MotorSite.be:

______

Het enige wat ik te zeggen heb is plug and PLAY. Wat een power, zeker een aanrader.

______

Na het verwijderen van de kat en het plaatsen van katvervanger en sportuitlaat liep de motor niet helemaal lekker...vol gas of niks en na het plaatsen van de ReCyclizer loopt de motor rustiger en je kunt lekker in de lage toeren genieten van het motorrijden en het was zo gemonteerd... Fantastisch

______

Ik heb de 850RT, een voormalige politiemotor, vorige jaar gekocht. Hij KFR de behoorlijk zeker in vergelijk met mijn vorige motor een R1150RT. Ook bij hoger snelheden van rond de 120-140 liep hij niet lekker steeds een beetje inhouden wat resulteerde in een onrustig rijgedrag. Ik ben toen naar een bmw dealer gegaan met deze klacht. Deze hadden er voor 400,- aanverspijkerd maar kregen het er niet uit. " T ja mijneer een voormalige politiemotor, dan weet je niet wat er mee gebeurd is"en dat soort flauwe smoezen i.p.v. de zaak gewoon oplossen. Na een beurt bij mijn eigen motorzaak liep hij wel iets beter maar hij liep nog steeds niet lekker en had ik mij er in berust dat ik geen goede koop had gedaan aan de RT. Tot dat ik van het jaar de recyclizer bij je besteld heb. Het was echt een andere motor na de montage. Van het weekend zei ik tijdens het rijden op de 850RT nog een keer tegen mezelf dat ik echt blij ben dat ik je recyclizer heb besteld. Mijn motorplezier is weer helemaal terug. Tussen de 3.000 en 4.000 wil hij het nog wel eens een keertje kfr en , maar dat is niet te vergelijken met eerst, het is dan zomaar één keer i.p.v.constant. En tijdens snelwegritten loopt hij nu als een zonnetje.

______

Recycle geplaatst en verbaasd over het effect. Gevoelsmatig is er 25% vermogen bij, een ongelooflijk gevoel voor iemand die al 15 jaar boxert (100 rs, 1150 rs, 1100s, 1200gs, 1200gs)

______

Mijn gsa voelt duidelijk krachtiger aan, reageert beter op het opendraaien van het gas. Het gevoel dat je een zwaargewicht achterop hebt zonder dat dit het geval is, is verdwenen. Soepeler gasrespons, meer kracht van onderuit, ik hoef niet meer zo snel terug te schakelen, kan nu de motor tot onder de 3000 toeren laten zakken zonder meteen terug te schakelen

______.

Motor loopt voor mijn gevoel regelmatiger. Het effect van de fopper is m.i. groter dan ik verwacht had.

Mijn eerste indruk is, zo moet een boxer gewoon lopen en niet dat geknepen gedoe wat ik tot nu toe gewend was. Aanrader mensen.

Verbruik was vanmiddag 6,4 liter op 100 km , en dat terwijl ik stevig aan het gas heb gehangen. In feite zuiniger dan dat ik gewend ben.

______

Vandaag de RecyclelizeR geplaatst en een test rondje gereden en ik kan me slechts bij de reacties aansluiten.

______

"smeuiger" "lekkerder aan het gas" "iets sterker dan voorheen" het is allemaal niet wereldschokkend maar wel lekker.

Van pingelen, bokken en kfr had al geen last en dat is ook niet veranderd

______

Update: vanmiddag 100 km gereden, snelweg, provinciale weg, wat door dorpen. Gem. verbruik 6,8 l op 100 km . Ik heb stevig gereden, en blijf bij de constatering dat de ReCyclizer mijn gsa een flinke boost geeft.

______

Duidelijk merkbaar meer kracht in alle versnellingen. Motor loopt perfect rond, heerlijk soepel, maar die boost in het middengebied is voor mij de grootste winst.

______

Vanmiddag de ReCyclizer gemonteerd en testritje gemaakt. Ik kan me bij de reeds genoteerde conclusies aansluiten: loopt mooi rond, vooral bij lagere toerentallen, en pakt beter op. Benzineverbruik kan ik niets over zeggen, d'r liggen teveel natte blaadjes en drek op straat. Ik vrees echter dat het verbruik iets gaat stijgen i.v.m de verhoogde fun-factor

______

Ik heb de Recyclizer gisteren gemonteerd en meteen een lange rit geprobeerd. Ik merk heel duidelijk verschil in acceleratie. Scheelt een stuk.

Verder is voor mij het grootste verschil dat de motor nu lekker oppakt en aan het geluid (Akra) is te horen dat hij niet meer inhoudt.

Hulde!

______

Gisteravond laat er nog even ingefrut.

Vanochtend langs de file lekker lage toeren waar ik dat eerst niet kon, omdat de boel dan te veel hakte.

Vanmiddag even opengedraaid en de boel lijkt naar einde snelheidsmeter langer en makkelijker door te gaan.

Bij 200 door naar zes en de boel maar weer afgeremd

______

 

Zelf een ervaring toevoegen?

______

Het verbruik is volledig ongewijzigd nog steeds 5,5l/100km (vanwege de drukte in ochtend- en avondspits word ik gedwongen dezelfde rijstijl aan te houden en dus is echt lekker doorrijden niet mogelijk). Verder bij koude motor een iets hoger stationair toerental (1300-1400 toeren) dat al vrij snel terugzakt naar normaal (±1100 tpm). Bij gas loslaten zo nu en dan een klein plofje in de uitlaat maar niet meer dan eerst. Ook het trillen van het blok tussen 4300 en 4700 toeren is onveranderd.

Al met al een fijne aanpassing en wellicht had ik voor de originele Optimizer 250 euro uit willen geven. Daarom nogmaals dank aan ReCycle!

______

Nu eindelijk proefgereden met de ReCylizer. Voor mij doet het wat het moet: een rustiger motorloop. Gelukkig had ik gisteren zowel op de heen als de terugreis file. Zo kon ik uitgebreid ervaren of het daadwerkelijk doet wat ik wil. Het was kl.teweer, dus ik heb niet gek gereden. Vooral bij lage snelheid en lage toeren loopt de motor in elk geval rustiger dan voorheen.

SUPER!!!!

______

Vandaag in de gelegenheid geweest om de Recyclizer, goed uit te proberen.

Het was zoals jullie waarschijnlijk ook wel gemerkt zullen hebben verschrikkelijk k*t weer, vanochtend behoorlijk wat file normaal gesproken 2e versnelling, nu in 3e zonder vervelend rukkerig rijgedrag. Nog even geprobeert of het ook in 4 kon, toeren laten zakken tot 1700, toen het gas er weer op, zonder bokken weer oppakken en doortrekken.

Op de terug weg om ongeveer 19.00 uur, heel erg slecht weer met rukwinden en sneeuw, ook toen heel prettig zonder horten of stoten reageren op het gas.

Ik ben er erg blij mee, mag geen reclame maken, maar kan het iedereen aanraden.

______

Enkelvoudige 10KNTC P&P gisteren binnen gekregen,ingeplugd en ...helemaal van blaffestein. M'n vorige Blafboxer( R1150R) wist niet beter met z'n Laserpowerchip..ook nicht schlecht selbstverständlich ...maar de 1200 blaft echt heel soepel inderdaad. Een heel aangename aanwinst voor de prijs van 1 keertje tankie nokkivol +koek en zopie bij de pomp. Ik red me prima op deze manier.Bericht voor twijfelaars/sters; Niet zo zeuren-Recyclizer er tussen pleuren.

______

Vandaag de ReCyclizer ontvangen, en geplaatst. Daarna een ritje van 70Km gemaakt, en ondanks de reeds vermelde berichten van tevreden gebruikers, was ik toch nog positief verrast. Het Aan/Uit karakter is volledig verdwenen.

______

Vandaag gaan testen.... rijdt veel beter, zelfs op Vlaamse "wegen"...

Plaatsen die ik normaal in tweede neem, al spelend met de koppeling nu gewoon zonder de koppeling erbij te nemen.

Soepeler en vinnger, ik rij precies met een andere motorfiets.

Onlangs had ik een nieuwe 1200GS (2008) (mijn ringantenne had de geest gegeven), die had meer pk's en hing beter aan de gas dan mijn 2006er, ben zeker dat mijne nu even vinnig is.

Na 30 km gestopt om te tanken en ik was er effe niet goed van. Heb getest en als ik bij 185 naar 6 ga dan gaat hij véél beter door...

______

Recycler, Fantastisch werk, de genialiteit zit soms in simpele zaken!!!!

______

Het was ca 3 weken geleden dat ik op mijn motor gereden heb. Ik daarom eerst een half uurtje gereden zonder de reclyclizer. Daarna de recyclizer ingebouwd, inderdaad een werkje van 10 minuten. Ik heb na de inbouw ongeveer dezelfde route gereden en vooral proberen te letten op de verschillen met eerder die ochtend. Vele hebben het al gezegd en inderdaad. De motor voelt lekkerder bij het optrekken. Het lijkt allemaal net even wat makkelijker te gaan, smeuïger. Ook het oppakken vanaf een bepaalde snelheid nadat je de gaskraan opendraait gaat veel soepeler. Hij lijkt daarnaast ook wat vlotter te zijn. Waar ik wel eens wat last van had was het rijden van een continue snelheid (bijvoorbeeld 60 km/uur) in de derde versnelling op een hobbelige klinkerweg. Het KFR werd dan als gevolg van de bewegingen in je pols erger. Ook dit lijkt nu opgelost te zijn. Tot slot wil ik nog melden dat het lijkt alsof de motor mooier klinkt, het lijkt alsof het geluid iets donkerder is geworden. Of dit laatste ook daadwerkelijk kan als gevolg van de reclyclizer weet ik niet maar het lijkt wel. Benzine verbruik heb ik niet naar gekeken en ga ik naar alle waarschijnlijkheid ook niet doen. Bovendien, nu die zo lekker op het gas reageert, is het al geen eerlijk vergelijk meer omdat deze verslaving alleen maar zal toenemen.

______

Zelf ook maar eens proberen?

 

This is a product of Carli-d - Novitech