- Made in Holland -
Hoe werkt het precies?
Je kunt een motor zo afstellen, dat hij zo lekker mogelijk loopt. Je kunt hem ook zo afstellen dat hij zo zuinig of schoon mogelijk loopt. Dat laatste heeft BMW gedaan. Deze afstellingen zitten verpakt in de Motronic regeling in de zogenaamde 'mapping'. Dit is een soort tabel, waarin onder andere is opgeslagen hoeveel brandstof moet worden ingespoten bij een bepaalde gasklepstand, luchttemperatuur, toerental etcetera. De lucht-brandstof verhouding waar de Motronic standaard naar toe regelt is ca 14,7:1. De motor loopt echter het lekkerst bij ca 13:1, een rijker mengsel. Je kunt de Motronic een beetje foppen door de ingangssignalen te bewerken.

Eén van de ingangsignalen is de luchttemperatuurmeting (IAT). Als we deze waarde veranderen zodat de Motronic denkt dat de lucht kouder is, denkt de Motronic dat er meer kgs lucht binnenkomen. Koudere lucht is zwaarder en bevat meer zuurstof. Daarom zal de Motronic hierbij wat meer brandstof inspuiten en dat is wat willen om de motor lekkerder te laten lopen.

Om bij verschillende omgevingstemperaturen correct te werken moet de Recyclizer zich tevens hieraan aanpassen. Daarom is er ook een temperatuurcompensatie ingebouwd.

Is het legaal?
Zeker. Je doet niets wat niet mag. Het vermogen neemt met een paar procenten toe (download dynorun). Bij een verhoging van 20% of meer eist het RDW een nieuwe keuring, maar daar komen we lang niet bij in de buurt.

Wanneer je de originele staat van een product aanpast heb je altijd de kans dat de fabrieksgarantie vervalt. Vraag dit na bij je dealer als je zekerheid wilt.

Neemt het benzineverbuik toe?
De ervaring is dat het brandstofverbruik niet tot weinig toeneemt. Dat komt omdat bij tempowisselingen het systeem effectief is (en dat willen we juist) en dat bij langer gelijkmatig bedrijf de lambda sensors de zaak weer armer afstellen. Een gelijkmatiger loop, veel beter 'oppakken' en een veel betere gas-response nodigen wel uit tot meer aan de gaskraan schroeven en dat verhoogt het verbruik natuurlijk wel.

Kan de motor stuk gaan door het rijkere mengsel?
Als de temperatuursensor bij de BMW defect gaat, gaat hij in een noodprogramma. Dit is een erg rijk mengsel en daar gaat niks stuk van. De ReCyclizer heeft een minder rijk mengsel dan het noodprogramma.


Kan ik de ReCyclizer terugsturen als hij niet naar wens werkt?
Natuurlijk! Je kan hem gerust na 60 dagen terugsturen als hij niet precies doet wat je had verwacht.
Zie hoe >>

Is de installatie ingewikkeld?
Het is een kwestie van de luchttemperatuursensor (IAT sensor) localiseren, een stekkertje losmaken en de ReCyclizer ertussen zetten. Bij sommige modellen moet het zadel losgemaakt worden of een zijpaneel van wat schroefjes worden ontdaan. Er wordt een handleiding meegeleverd. Er zijn zoveel modellen dat niet ieder model zijn eigen handleiding heeft. Bekijk de handleiding om te zien of je het ingewikkeld vindt: download handleiding

Kan ik de ReCyclizer ook in de winkel / bij een dealer kopen?
Ja, dat kan!
Zie dealers die de ReCyclizer verkopen>>>

Mijn model motor staat er niet bij; hebben jullie die wel?
De ReCyclizer doet het op zo goed als alle modellen. Je kan hem zonder problemen even uitproberen en terugsturen als hij niet naar wens werkt. Bestel: -Ander BMW boxermodel-.
Zelf maar eens proberen?


Je kunt natuurlijk ook gebruikerservaringen lezen op fora:
BMW GS club
BMW RT forum
Adventure rider
DIY BMW 1200 GS
De luie motorfiets

 

Of reacties van gebruikers >>

This is a product of Carli-d - Novitech